ВПЛИВ ДОДАВАННЯ РІЗНОЇ КІЛЬКОСТІ NACL В СЕРЕДОВИЩЕ КУЛЬТИВУВАННЯ БАКТЕРІЙ НА ШВИДКІСТЬ РОЗВИТКУ КОЛОНІЙ BACILLUS THURINGIENSIS.
DOI:
https://doi.org/10.20535/EHS2710-3315.2023.291002Ключові слова:
Bacillus thuringiensis, бактеріальна культура, біологічна маса, домішки, NaClАнотація
У роботі було проведено дослідження впливу внесення домішки солі NaCl у щільне середовище (МПА) для культивування Bacillus thuringiensis - одного з видів ґрунтових бактерій, що має широкий попит у сільськогосподарській галузі, оскільки використовується для виробництва препаратів пестицидної дії. Показано, що додавання невеликих доз солей дає можливість забезпечити пошвидшення розвитку колоній культури при мінімальних витратах. Виявлену властивість реагування бактерії на додавання солі можна використовувати при виробництві вищезгаданих пестицидів.
##submission.downloads##
Опубліковано
2024-01-24
Номер
Розділ
Розділ 1. Загальна екологія
Ліцензія
Авторське право (c) 2024 Анастасія Фоменко
Ця робота ліцензується відповідно до Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.